Program studiów

Lp.Tematyka przedmiotów
Liczba godzin*
1.Rynek usług hotelarskich
6
2.Współczesne wyzwania zarządzania hotelem
6
3.Aspekty prawne w hotelarstwie
12
4.Planowanie strategiczne w hotelu
12
5.Zarządzanie kapitałem ludzkim
12
6.Kompetencje menedżerskie
12
7.Zrównoważony rozwój i CSR w hotelarstwie
12
8.Zarządzanie operacyjne i inwestycyjne
12
9.Zarządzanie projektem
16
10.Zarządzanie finansami
12
11.Zarzadzanie komunikacją marketingową i sprzedażą
12
12.Zarządzanie relacjami z klientem
12
13.Zarządzanie jakością i kontrola operacyjna
12
14.Systemy informatyczne i robotyzacja w hotelu
12
15.Bezpieczeństwo i zarządzanie ryzykiem
8
Razem
168
* Podana w programie studiów liczba godzin dotyczy godzin wykładowych (45 minut zajęć).


WARUNKI ZALICZENIA:
Zaliczenia na ocenę będą przeprowadzane po zakończeniu poszczególnych przedmiotów realizowanych w I i II semestrze, zgodnie z obowiązującym sylabusem. Zaliczenia obejmują również egzaminy końcowe z wybranych przedmiotów (zgodnie z zapisami sylabusa), które zostaną przeprowadzone pod koniec semestru za pośrednictwem platformy MS Teams.

Praca projektowa (zespołowa) – w trakcie studiów Słuchacze będą zobowiązani do przygotowania prac projektowych w ramach przedmiotu Zarządzanie projektem.